Εξάσκηση GMAT

Θα πρέπει να γνωρίζετε τι είναι το τεστ GMAT και πώς λειτουργεί.

Η εξάσκηση για τις GMAT εξετάσεις ® μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας για να λάβετε μια καλή βαθμολογία. Αποκτήστε δωρεάν το λογισμικό GMATprep, εδώ! Ο πιο έξυπνος τρόπος για να ξεκινήσει κανείς την προετοιμασία για το GMAT είναι η λήψη του δωρεάν λογισμικού GMATPrep.

Εγγραφή στο τεστ GMAT

Για να εγγραφείτε στο GMAT θα πρέπει να βρείτε ένα κέντρο εξέτασης GMAT και να επιλέξτε μια διαθέσιμη ημερομηνία. Μπορείτε να εγγραφείτε έως και 6 μήνες πριν από την ημερομηνία του GMAT τεστ σας, και τουλάχιστον 21 ημέρες πριν την προθεσμία υποβολής της αιτήσής σας. Οι εγγραφές στις εξετάσεις GMAT είναι διαθέσιμες διαδικτυακά ή τηλεφωνικά. Εμείς σας καθοδηγούμε μέσα από τις διάφορες επιλογές εγγραφής.

Βαθμολογία GMAT

Η έκθεση της GMAT βαθμολογίας σας περιλαμβάνει πέντε βαθμολογίες: Αξιολόγηση Αναλυτικής Γραφής, Ολοκληρωμένη Συλλογιστική, Ποσοτικά, Προφορικά και Συνολικά. Η Συνολική βαθμολογία για την εξέταση GMAT παρουσιάζεται σε μια κλίμακα 200-800 και βασίζεται στις επιδόσεις των Ποσοτικών και Προφορικών ενοτήτων. Τα δύο τρίτα των εξεταζομένων συνήθως επιτυγχάνουν αποτελέσματα μεταξύ 400 και 600.

GMAT - Εισαγωγικές Εξετάσεις για το Μεταπτυχιακό στη Διαχείριση 2019

Θεωρείται το τεστ της επιλογής επειδή λειτουργεί. Οι Εισαγωγικές Εξετάσεις για το Μεταπτυχιακό στη Διαχείριση ® (GMAT®) έχει υπάρξει για πάνω από 50 χρόνια, το μονοπάτι που έχουν ακολουθήσει οι παγκόσμιοι ηγέτες των επιχειρήσεων για να εισαχθούν στις κορυφαίες σχολές επιχειρήσεων. Οι εξετάσεις GMAT® είναι μια αξιολόγηση βασισμένη σε υπολογιστή, σχεδιασμένη ειδικά για να μετρήσει τις ακαδημαϊκές δυνατότητες που είναι σημαντικές για τις μεταπτυχιακές σπουδές διαχείρισης. Περισσότερες από πέντε δεκαετίες έρευνας έχουν δείξει πως η βαθμολογίες GMAT είναι μια έγκυρη πρόγνωση για την ακαδημαϊκή επιτυχία τον πρώτο χρόνο σπουδών.

Το GMAT μετρά περισσότερο τις ικανότητες λογικής ανωτέρου επιπέδου παρά τα γεγονότα και δεν υποθέτει τις γνώσεις στις επιχειρήσεις ή τη διοίκηση. Οι βαθμολογία GMAT χρησιμοποιείται από τις σχολές επιχειρήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο ως ένα από τα κριτήρια εισαγωγής στα προγράμματά τους, συμπεριλαμβανομένου του MBA, του Μεταπτυχιακού στη Διοίκηση και του Μεταπτυχιακού στα Οικονομικά.
Σήμερα, πάνω από 5.700 προγράμματα παγκοσμίως χρησιμοποιούν τις εξετάσεις GMAT σαν ένα αντικειμενικό τρόπο σύγκρισης του ακαδημαϊκού δυναμικού των υποψηφίων φοιτητών – όποια κι αν είναι η μόρφωση, η εθνικότητα, η ηλικία ή το φύλο.
Κάντε το τεστ όταν είστε στην καλύτερη σας στιγμή και εφαρμόστε το στο πρόγραμμά σας. Η βαθμολογία του τεστ GMAT ισχύει για πέντε χρόνια οπότε έχετε την ευελιξία να επιλέξετε αν θα αρχίσετε τις μεταπτυχιακές σας σπουδές αμέσως μετά το πανεπιστήμιο ή αργότερα. Αν σκοπεύετε να κάνετε αίτηση σε σχολή επιχειρήσεων κάποια στιγμή μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, συνιστάται να κάνετε το GMAT όσον το δυνατόν συντομότερα – ενώ ακόμα σπουδάζετε, ή λίγο μετά την αποφοίτησή σας, ενώ ακόμα είστε ακόμα συνηθισμένοι να δίνετε εξετάσεις.  
Οι εξετάσεις είναι διαθέσιμες σε ολόκληρο τον κόσμο, και πάνω από 110 εξεταστικά κέντρα, σχεδόν κάθε μέρα του χρόνου.
Βρείτε το κοντινότερο σας εξεταστικό κέντρο GMAT και κάντε εγγραφή για τις εξετάσεις GMAT σήμερα!


Ποια είναι τα κύρια μέρη του τεστ GMAT, και τι μετρούν;

Οι εξετάσεις GMAT έχουν τέσσερα κύρια μέρη που εξετάζουν τέσσερις διαφορετικούς τύπους δεξιοτήτων συλλογισμού: Ποσοτική, Λεκτική, Ολοκληρωμένη Συλλογική και Αναλυτική Γραφή. Ο συνολικός χρόνος εξέτασης είναι τρεις και μισή ώρες, όμως πρέπει να υπολογίσεις τον συνολικό χρόνο περίπου στις τέσσερις ώρες, μαζί με τα προαιρετικά διαλείμματα. Με τη σειρά, είναι:

1. Αξιολόγηση Αναλυτικής Γραφής: Η ΑΑΓ αποτελείται από ένα 30-λεπτο δοκίμιο, Ανάλυση ενός Επιχειρήματος. Θα σας δοθεί ένα επιχείρημα και θα κληθείτε να αναλύσετε το σκεπτικό πίσω από αυτό το επιχείρημα και να γράψετε μια κριτική πάνω σε αυτό. Το θέμα του επιχειρήματος θα είναι γενικού ενδιαφέροντος που θα αφορά τις επιχειρήσεις ή διάφορα άλλα θέματα. Δεν απαιτούνται συγκεκριμένες γνώσεις όσον αφορά το θέμα του επιχειρήματος, δεδομένου ότι σε αυτή την ενότητα αξιολογείται η ικανότητά σας στην αναλυτική γραφή. Δε θα σας ζητηθεί να παρουσιάσετε τις δικές σας απόψεις επί του θέματος.

2. Ενότητα Ολοκληρωμένης Συλλογιστικής: Δείξτε στις σχολές και στους εργοδότες τα προσόντα που έχουν σημασία με την μοναδική Ενότητα Ολοκληρωμένης Συλλογιστικής του τεστ GMAT. Αυτή η 30-λεπτη ενότητα έχει 12 ερωτήσεις σχεδιασμένες να μετρήσουν την ικανότητά σας να αναλύσετε στοιχεία που σας παρουσιάζονται σε διάφορες μορφές και από πολλαπλές πηγές. Τα παρακάτω είναι ορισμένα από τα προσόντα που μετρώνται: η οργάνωση πληροφοριών για να βρείτε σχέσεις που λύνουν αλληλένδετα προβλήματα, ο συνδυασμός πληροφοριών για την επίλυση σύνθετων προβλημάτων, και η σύνθεση πληροφοριών που παρουσιάζονται σε γραφήματα, κείμενα και αριθμούς. Τα προσόντα που μετρώνται σε αυτή την ενότητα είναι πολύ σημαντικά στον τομέα της εκπαίδευσης διοίκησης καθώς επίσης και σε αυτό το πλούσιο σε δεδομένα περιβάλλον στο οποίο λειτουργούμε.

3. Ποσοτική ενότητα: Αυτή η 75-λεπτη ενότητα αποτελείται από 37 ερωτήσεις που μετρούν την ικανότητά σας στην επίλυση ποσοτικών προβλημάτων, την ποσοτική αιτιολόγηση και την ερμηνεία γραφικών δεδομένων. Σε ολόκληρη την ενότητα αναμιγνύονται δύο τύποι ερωτήσεων – Επίλυση Προβλημάτων και Επάρκεια Δεδομένων. Και οι δύο τύποι απαιτούν γνώση της αριθμητικής, στοιχειώδη άλγεβρα και ευρέως διαδεδομένες έννοιες της γεωμετρίας. Αυτή η ενότητα μετρά τα συλλογιστικά σας προσόντα, σε αντίθεση με τα υποκείμενα προσόντα σας στα μαθηματικά.

4. Προφορική ενότητα: Αυτή η 75-λεπτη ενότητα έχει 41 ερωτήσεις που μετρούν την ικανότητά σας να διαβάσετε και να κατανοήσετε γραπτό υλικό, να αξιολογήσετε και να αιτιολογήσετε επιχειρήματα, καθώς επίσης και να διορθώσετε γραπτό υλικό ώστε να εναρμονίζεται με τα κανονικά Αγγλικά. Η Κατανόηση Γραπτού Κειμένου, η Διόρθωση Προτάσεων και η Κριτική Αιτιολόγηση ερωτήσεων αναμειγνύονται σε αυτή την ενότητα.

Πώς λειτουργεί η προσαρμοσμένη για υπολογιστή μορφή του GMAT;

Το Ποσοτικό και Λεκτικό τμήμα του τεστ GMAT είναι πολλαπλών επιλογών και χορηγούνται σε μια μορφή προσαρμοσμένη για υπολογιστή που προσαρμόζεται στο επίπεδο δυνατοτήτων του κάθε εξεταζόμενου ξεχωριστά. Σε γενικές γραμμές, όσες περισσότερες σωστές απαντήσεις δώσετε, τόσο πιο δύσκολο γίνεται το τεστ. Αν απαντήσετε λανθασμένα, κατά λάθος, ή απαντήσετε σωστά κατά τύχη, οι απαντήσεις σας στις παρακάτω ερωτήσεις θα σας οδηγήσουν τελικά πίσω σε ερωτήσεις στο κατάλληλο, για εσάς, επίπεδο δυσκολίας. Η προσαρμοσμένη για υπολογιστή μορφή σημαίνει ότι δεν ξοδεύετε πολύ από τον χρόνο σας σε ερωτήσεις που είναι πολύ πιο δύσκολες ή πολύ πιο εύκολες για εσάς. Καθιερώνει ένα υψηλότερο επίπεδο ακριβείας από τα τυποποιημένα τεστ, καθώς επίσης και μειώνει τον χρόνο ολοκλήρωσης της εξέτασης.

Σημείωση: Επειδή ο υπολογιστής βαθμολογεί κάθε ερώτηση πριν την επιλογή της επόμενης, δεν μπορείτε να παραλείψετε ερωτήσεις, να αλλάξετε ή να επιστρέψετε στις απαντήσεις σας προηγούμενων ερωτήσεων.

GMAT Τεστ Ελληνική Δημοκρατία

GMAT Τεστ Κυπριακή Δημοκρατία

Ιστοσελίδες GMAT